Voorjaarsnota 2015: Artikel in Groot-Vlaardingen

Sprookjes bestaan niet!

Er was eens ...

Wie dacht na het lezen van de voorjaarsnota 2015 nog steeds vrolijk gestemd te zijn komt van een koude kermis thuis! Vergis u niet wanneer u oppervlakkig leest lijkt het best leuk. De stadsgehoorzaal, de kinderboerderij en een aantal jeugdverenigingen krijgen toch weer wat extra subsidie en we leggen ook nog een paar nieuwe sportvelden aan. Met dank aan VV2000/Leefbaar Vlaardingen, AOV en SBV blijft er 2,5 miljoen extra in de spaarpot voor de zorg want die valt toch duurder uit dan het college had gedacht. Tot zo ver het goede nieuws!

Wanneer men iets verder kijkt dan de neus lang is leest u dat College en coalitie allerlei lokale lasten verhogingen aankondigen in de voorjaarsnota 2015. Financiële tegenvallers op de kosten voor afval en riool, drie maal raden wie dat mag gaan betalen! Een mooie alinea over de OZB belasting waar de geoefende lezers haren recht van overeind gaan staan. U voelt het net als wij waarschijnlijk wel aankomen!

Als ware Pinokkio`s meldt het college dat we er financieel beter voor staan. Volgens het Excel sheet van de wethouder financiën mag de gemeentespaarpot van 35 miljoen zakken naar 22 miljoen euro. De geplande bijna 4 miljoen die gespaard moest worden is ineens niet meer nodig. Maar we moeten nog wel miljoenen gaan lenen voor o.a. het spoortunneltje bij de Marathonweg en we moeten nog 8 miljoen sparen. Snapt u het nog?

Wanneer de oppositie als een stelletje Japie Krekels hen vermanend toespreken dat het beter moet wordt hen het Calimero complex verweten. U weet wel, zij zijn groot en wij zijn klein en dat is niet eerlijk! Maar ja, wanneer je beleid constant met 18 stemmen voor en 17 stemmen tegen aangenomen wordt in de raad zou een beetje verstandige club zich toch afvragen of ze wel zo groot zijn, toch???

Dit college en deze coalitie niet, zij gaan onverstoord verder en denken dat u die neuzen niet ziet groeien!

En ze leefden nog ...